Trauma-informed yoga therapy
                                                

Trauma-informed yoga is voor iedereen die een overweldigende ervaring heeft meegemaakt, langdurige chronische stress ervaart of last heeft van trauma.

Trauma-informed yoga is gebaseerd op de stijl van hatha yoga. Toch gaat het hier niet om de juiste technieken en vorm maar steeds om de ervaringen van de deelnemer.

Het doel is om een veilige plek te creëren en de focus terug te brengen naar de kracht van je eigen lichaam zodat je keuzes kan maken. Hierbij wordt het lichaamsbewustzijn vergroot.

De trauma-informed yoga lijkt niet veel te verschillen met je reguliere yogaklas. Toch zijn er significante verschillen. Zo is er geen muziek, kaarsen of wierrook om zo een kalme veilige plek te garanderen. .Een ander aspect van de trauma-informed yoga is dat de therapeut niet langskomt om aanpassingen te doen en aanrakingen in het geheel vermijdt. Het gaat er namelijk om dat jij het contact met je lichaam kan herstellen terwijl je op jouw ritme beweegt door de houdingen.

Om een veilige omgeving te creëren is de structuur van de yoga klas steeds voorspelbaar, zit er een continue herhaling in de uitnodigingen en zijn de lessen steeds dezelfde.

De mogelijke voordelen van trauma-informed yoga:

  • Verbinden van je denken en voelen
  • Je zenuwstelsel kalmeert
  • Het brengt je in het hier en nu
  • Het helpt je om de controle terug te krijgen en zelf keuzes te maken.
  • De focus op de buitenwereld lsolaten en je blik naar binnen te brengen

De sessies worden 1-1 aangeboden maar er is ook de mogelijkheid om in een groep de yoga te volgen.
Er is steeds een intake voor deelname waarin er o.a. precies wordt uitgelegd wat trauma informed yoga betekent en wat je kan verwachten.

Voor meer info mail me gerust op mulder.melanie@gmail.com                                      

Contact

Mani-pura Elfnovemberstraat 12
Essen
2910
0477-87.46.08

mulder.melanie@gmail.com